ΟΙ ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

<Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο

5 απαντήσεις

Σελίδα 2 από 2 Επιστροφή  1, 2

Πήγαινε κάτω

<Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο - Σελίδα 2 Empty Απ: <Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο

Δημοσίευση από Admin Κυρ Δεκ 19, 2010 5:18 pm

Νομίζω ότι για κορίτσι έκτης τάξης δίνεις πολύ σοφές απαντήσεις, Μπίμπι Μπο. Χαίρομαι να έχω μια τόσο καλή συνομιλήτρια.

Είναι νομίζω έτσι όπως τα λες. Ακόμη και οι πλέον ειδικοί για το ζήτημα θα συμφωνούσαν μαζί σου. Πως και μόνοι μας αλλά και όχι και τελείως μόνοι μας δημιουργούμε αυτό που λέμε μυαλό.

Και πρέπει να πω ότι και οι πιο σοφοί του κόσμου ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι είναι ακριβώς το "μυαλό" αλλά και πώς δημιουργείται και πώς δουλεύει. Είναι δηλαδή ακόμη στο ψάξιμο. Και ποιος ξέρει; Ίσως μια μέρα να γίνεις κι εσύ ένας επιστήμονας που θα βοηθήσει την ανθρωπότητα να καταλάβει καλύτερα τι είναι το "μυαλό"...

Προς το παρόν θα σε βοηθήσει λίγο να καταλάβεις τι είναι το μυαλό αν σκεφτείς τι είναι ένας υπολογιστής. Γιατί οι άνθρωποι έφτιαξαν τους υπολογιστές προσπαθώντας να μιμηθούν το έργο του Θεού, τον άνθρωπο.

Είναι ένα μόνο πράγμα ο υπολογιστής; Ή πολλά διαφορετικά που συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους;

Κάπως έτσι είμαστε κι εμείς. Αποτελούμαστε από σώμα όπως και ο υπολογιστής έχει τα διάφορα εξαρτήματά του. Την οθόνη, το πληκτρολόγιο, το ποντίκι, τον εκτυπωτή, το σκάνερ, την κάμερα, το μικρόφωνο και κυρίως εκείνο το κουτί που τον συνοδεύει... Ο όρος που τα λέμε όλα αυτά είναι Hardware. Κι εμείς έχουμε αντίστοιχα μάτια, χέρια, αυτιά, και γενικά σώμα.

Έχουμε όμως και ... μυαλό! Ο υπολογιστής; Αυτός έχει προγράμματα! Είναι το Software. Και χωρίς προγράμματα ένας υπολογιστής δεν μπορεί να κάνει τίποτε!!! Όπως και ένας άνθρωπος που πεθαίνει, δεν μπορεί πια να κάνει τίποτε... Το σώμα του το έχουμε εκεί μπροστά μας αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος έχει φύγει!

Όλα αυτά που φεύγουν από το σώμα μας όταν πεθαίνουμε οι απλοί άνθρωποι τα λένε ψυχή και οι επιστήμονες τα λένε συνείδηση.

Η φαντασία είναι ένα από τα "προγράμματα" που διαθέτει ο άνθρωπος από τον ίδιο το δημιουργό του. Το μυαλό, ή όπως το λένε οι επιστήμονες η διανόηση, είναι ένα άλλο πρόγραμμα που διαθέτουμε. Ένα άλλο βασικό μας πρόγραμμα είναι η μνήμη.

Μνήμη έχουν και οι υπολογιστές. Memory. Σου είπα ότι τον έχουν φτιάξει οι άνθρωποι προσπαθώντας να μιμηθούν το έργο του Θεού, τους εαυτούς τους. Φυσικά οι άνθρωποι είναι αδύνατον να φτάσουν την τελειότητα του Θεού. Όλο και προσπαθούν όμως να κάνουν καλύτερους τους υπολογιστές.

Έχουν και φαντασία οι υπολογιστές; Θα έλεγα πως έχουν...

Μερικές φορές όταν γράφουμε κάτι ο υπολογιστής βιάζεται να το συμπληρώσει ή και να το διορθώσει. Ας πούμε ότι γράφουμε μια πρόταση και ξεχνάμε να βάλουμε κεφαλαίο στην αρχή. Ο υπολογιστής διορθώνει το λάθος που φαντάζεται ότι κάναμε. Άλλες φορές τραβάει μια κόκκινη γραμμή κάτω από μια λέξη μας γιατί φαντάζεται ότι κάναμε λάθος. Όλα αυτά βέβαια δεν τα κάνει από μόνος του. Ο ειδικός προγραμματιστής τον έχει προγραμματίσει να αντιδρά με αυτό τον τρόπο.

Όμως αν το σκεφτείς και εμείς κάπως έτσι ενεργούμε. Βιαζόμαστε πολλές φορές να φανταστούμε πως ο άλλος θέλει να πει κάτι που στην πραγματικότητα δεν είπε. Να, όπως εσύ δηλαδή που με ρώτησες αν η φαντασία μου με έκανε να νομίζω πως μίλησα με τα δέντρα. Εγώ δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Εσύ όμως το σκέφτηκες από μόνη σου αλλά και με όσα διάβασες από μένα. Αυτό ακριβώς είναι το έργο της φαντασίας. Να μαζεύει υλικό από τον έξω κόσμο και να το ξαναπλάθει σε νέα μορφή.

Τη φαντασία μας λένε οι ειδικοί μπορούμε μέσα από σωστή εκπαίδευση να την κάνουμε πιο δυνατή. Εξαρτάται όμως και από τις δυνατότητες του κάθε ανθρώπου. Άλλοι δηλαδή άνθρωποι διαθέτουν μεγάλη φαντασία και άλλη ελάχιστη.

Συνήθως μας αρέσει η ζωή μας να διαθέτει φαντασία. Γίνεται έτσι φανταστική.

Αρκεί να μην το παρακάνουμε γιατί τότε καταντάμε φαντασιόπληκτοι και ζούμε με φαντασιώσεις και όχι στην πραγματικότητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα φαντασιόπληκτου στη λογοτεχνία και στο θέατρο είναι ο περίφημος Δον Κιχώτης. Βλέπει μπροστά του ανεμόμυλους κι αυτός νομίζει ότι βλέπει στρατιώτες και ορμά καταπάνω τους.

Τη φαντασία τη χρησιμοποιούν τόσο οι καλλιτέχνες όσο και οι επιστήμονες αλλά και οι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή. Ξεκινάς δηλαδή το πρωί από το σπίτι και δεν παίρνεις ομπρέλα. Πιάνει όμως μια ξαφνική βροχή και γίνεσαι μούσκεμα. Και λες: Πού να το φανταστώ ότι θα βρέξει; Αφού ο ουρανός το πρωί δεν είχε ούτε ένα συννεφάκι!

Με τη φαντασία επίσης κάνουμε ταξίδια σε τόπους που δεν πήγαμε ποτέ αλλά και στο χρόνο. Φανταζόμαστε δηλαδή πως ζούσαν οι άνθρωποι στην αρχαία Ελλάδα αλλά και πως θα ζούνε οι άνθρωποι μετά από μας.

Αλλά και με τη φαντασία μερικές φορές νομίζουμε πως είμαστε πιο σπουδαίοι από όσο πραγματικά είμαστε. Και τότε πώς μας λένε οι άλλοι;;;;;;;

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

<Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο - Σελίδα 2 Empty Απ: <Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο

Δημοσίευση από μπιμπι μπο Κυρ Δεκ 19, 2010 10:20 pm

νομιζω πως μας λενε [φευγατους,ονειροπαρμενους,φαντασιοπληκτους]!!!!...
μπιμπι μπο
μπιμπι μπο

Αριθμός μηνυμάτων : 75
Ημερομηνία εγγραφής : 09/12/2010
Ηλικία : 43
Τόπος : ηγουμενιτσα

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

<Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο - Σελίδα 2 Empty Απ: <Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο

Δημοσίευση από μπιμπι μπο Κυρ Δεκ 19, 2010 10:32 pm

ειχα διαβασει οτι σε 100 χρονια οι ανθρωποι θα ζουν στο διαστημα και πως αντι να υπαρχουνε δασκαλοι οι υπολογιστες θα μεθενουν γραμματα στα παιδια!!!!!!....


αααααα και και συμφωνω πολυ με τα παρα πανω που λετε ομως να ρωτισω κατι.γιατι οι ανθρωποι δημιουργησαν τους υπολογιστες ???αφου οι υπολογιστες ειναι το ιδιο με εμας ...!!!![μεταφορικα]
μπιμπι μπο
μπιμπι μπο

Αριθμός μηνυμάτων : 75
Ημερομηνία εγγραφής : 09/12/2010
Ηλικία : 43
Τόπος : ηγουμενιτσα

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

<Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο - Σελίδα 2 Empty Απ: <Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο

Δημοσίευση από aris Κυρ Δεκ 19, 2010 10:45 pm

μπιμπη μπο έγραψε:ειχα διαβασει οτι σε 100 χρονια οι ανθρωποι θα ζουν στο διαστημα και πως αντι να υπαρχουνε δασκαλοι οι υπολογιστες θα μεθενουν γραμματα στα παιδια!!!!!!....


αααααα και και συμφωνω πολυ με τα παρα πανω που λετε ομως να ρωτισω κατι.γιατι οι ανθρωποι δημιουργησαν τους υπολογιστες ???αφου οι υπολογιστες ειναι το ιδιο με εμας ...!!!![μεταφορικα]

Γενικά οι βασικές εξελίξεις στον τομέα του υπολογιστικού υλικού
Το υλικό του υπολογιστή (computing hardware) αποτελεί σημαντικό τμήμα της υπολογιστικής διαδικασίας και της αποθήκευσης δεδομένων. Η αρχική μορφή του υλικού των υπολογιστικών συσκευών ήταν, πιθανότατα, κάποια ράβδος με εγκοπές. Μεταγενέστερα βοηθήματα αποθήκευσης πληροφοριών είναι τα Φοινικικά πήλινα σχήματα, που αντιπροσώπευαν τον αριθμό αντικειμένων (ζώων ή καρπών) σε δοχεία. Παρόμοιοι «αριθμοί» έχουν βρεθεί σε Μινωικές ανασκαφές. Αυτά φαίνεται ότι χρησιμοποιούνταν από εμπόρους, λογιστές και κυβερνητικούς αξιωματούχους της εποχής.

Οι βοηθητικές συσκευές για υπολογισμούς έχουν αλλάξει από τις απλές συσκευές για μέτρηση και καταγραφή, στον άβακα, τον λογαριθμικό κανόνα, τους αναλογικούς υπολογιστές και πρόσφατα τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ακόμα και σήμερα, ένας πεπειραμένος χρήστης του άβακα μπορεί, χρησιμοποιώντας μια συσκευή που δημιουργήθηκε πολλούς αιώνες πριν, να εκτελέσει βασικούς υπολογισμούς ταχύτερα από έναν ανειδίκευτο χρήστη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, αν και για περίπλοκους υπολογισμούς οι υπολογιστές ξεπερνούν σε ταχύτητα ακόμα και τον πιο έμπειρο άνθρωπο.

Οι άνθρωποι από πολύ παλιά χρησιμοποιούσαν βοηθητικές συσκευές για να κάνουν υπολογισμούς. Ένα απλό παράδειγμα είναι η συσκευή για τον έλεγχο της ισότητας του βάρους: η κλασική ζυγαριά. Άλλο ένα είναι η απαρίθμηση: τα καρό υφάσματα των αγορών χρησίμευαν ως απλές δομές δεδομένων για να απαριθμούνται στοίβες από νομίσματα, με βάση το ύψος. Μια μηχανή πιο προσανατολισμένη προς την αριθμητική είναι ο άβακας. Η πλέον πρώιμη μορφή του άβακα, ο άβακας σκόνης, φαίνεται να είχε εφευρεθεί πρώτα στη Βαβυλωνία. Ο Αιγυπτιακός άβακας με χάντρες και κλωστή υπάρχει από το 500 π.Χ.

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων ανακαλύφθηκε στην αρχή του 20ού αιώνα στο ναυάγιο ενός ελληνικού πλοίου κοντά στα Αντικύθηρα, που πιστεύεται ότι βυθίστηκε το 65 π.Χ. Είχε τριάντα ή περισσότερα χάλκινα γρανάζια και μια συσκευή με ακίδες και οπές ανάμεσα σε δύο γρανάζια που αναπαριστούσε τις κινήσεις της σελήνης. Αυτή όμως η τεχνολογία χάθηκε (δεν υπάρχει κανένα σχετικό γραπτό για το μηχανισμό αυτό και τον τρόπο λειτουργίας του) και χρειάσθηκε να περάσουν αιώνες μέχρι να δημιουργηθούν ξανά τόσο πολύπλοκες συσκευές.

Το 1206 μ.Χ. ο Ιρακινός εφευρέτης Αλ-Τζαζάρι δημιούργησε την πρώτη προγραμματιζόμενη μηχανή με τη μορφή ενός ανθρωπόμορφου ρομπότ.

Το 1623 μ.Χ. ο Βίλχελμ Σικάρντ έφτιαξε την πρώτη μηχανική αριθμομηχανή και έτσι έγινε ο πατέρας της εποχής των υπολογιστών. Λόγω του ότι η μηχανή του χρησιμοποιούσε οδοντώσεις και γρανάζια που αρχικά χρησιμοποιούνταν σε ωρολόγια, λεγόταν επίσης υπολογιστικό ρολόι. Χρησιμοποιήθηκε για πρακτικούς σκοπούς από τον φίλο του Γιόχαν Κέπλερ ο οποίος έφερε επανάσταση στην αστρονομία.

Ακολούθησαν μηχανές από τον Μπλαίζ Πασκάλ (η Πασκαλίνα, 1642, όπως αποκλήθηκε η συσκευή του) και τον Γκότφριντ Βίλχελμ Λάιμπνιτς (1671). Γύρω στο 1820, ο Κάρολος Ξαβιέ Τόμας δημιούργησε την πρώτη επιτυχή ευρείας παραγωγής αριθμομηχανή, το «Αριθμόμετρο Τόμας», που μπορούσε να εκτελέσει προσθέσεις, αφαιρέσεις, πολλαπλασιασμούς και διαιρέσεις. Βασίστηκε κυρίως στην εργασία του Λάιμπνιτς. Μηχανικοί υπολογιστές, όπως ο προσθέτης με βάση το δέκα, το κομπτόμετρο, το Μονρό, το Κούρτα και το Addo-X παρέμειναν σε χρήση μέχρι τη δεκαετία του 1970.

Ο Λάιμπνιτς επίσης περιέγραψε το δυαδικό σύστημα αρίθμησης, βασικό παράγοντα λειτουργίας όλων των σύγχρονων υπολογιστών. Παρ' όλα αυτά, μέχρι τη δεκαετία του 1940, πολλά μεταγενέστερα σχέδια (συμπεριλαμβανομένου των μηχανών του Καρόλου Μπαμπατζ του 1800 και ακόμα και του ENIAC του 1945) βασίζονταν στο πιο δύσκολο να υλοποιηθεί ηλεκτρικά ή μηχανικά δεκαδικό σύστημα αρίθμησης.

Ο Τζών Νάπιερ παρατήρησε ότι ο πολλαπλασιασμός και η διαίρεση αριθμών μπορεί να πραγματοποιηθεί με πρόσθεση και αφαίρεση, αντίστοιχα, των λογαρίθμων τους. Δεδομένου ότι αυτοί οι πραγματικοί αριθμοί μπορούν να αναπαρασταθούν χρησιμοποιώντας αποστάσεις ή διαστήματα πάνω σε μια γραμμή, ο λογαριθμικός κανόνας έκανε εφικτές αυτές τις πράξεις πολύ πιο γρήγορα από όσο ήταν δυνατό πριν. Οι λογαριθμικοί κανόνες χρησιμοποιήθηκαν από γενιές μηχανικών και άλλων επαγγελματιών που έκαναν χρήση μαθηματικών, μέχρι την εφεύρεση της αριθμομηχανής τσέπης. Οι μηχανικοί του προγράμματος Απόλλων για να στείλουν ανθρώπους στη Σελήνη έκαναν πολλούς από τους υπολογισμούς τους με λογαριθμικούς κανόνες, οι οποίοι είχαν ακρίβεια τριών ή τεσσάρων σημαντικών ψηφίων.

Όταν δημιουργούσε τους πρώτους λογαριθμικούς πίνακες, ο Νάπιερ έπρεπε να κάνει πολλούς πολλαπλασιασμούς, και ήταν τότε που σχεδίασε τα κόκκαλα του Νάπιερ.

Δες ολόκληρο το θέμα εδώ


aris έγραψε:Θα ήθελα να σου πω ότι οι υπολογιστές δεν κάνουν όσα κάνουν οι άνθρωποι!!
π.χ. Δεν μαγειρεύουν,δεν κάνουν βόλτα και το κυριότερο ΔΕΝ ΣΚΕΥΤΟΝΤΑΙ!

aris
aris

Αριθμός μηνυμάτων : 562
Ημερομηνία εγγραφής : 29/09/2010

http://mikros-mikroulis.blogspot.gr/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

<Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο - Σελίδα 2 Empty Απ: <Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο

Δημοσίευση από Admin Κυρ Δεκ 19, 2010 11:58 pm

Μην το λες, Άρη...

Η επιστήμη σήμερα έχει προχωρήσει και στον τομέα που λέγεται τεχνητή νοημοσύνη.

Μπίμπι Μπο, ωραίο το ερώτημα. Γιατί οι άνθρωποι φτιάχνουν υπολογιστές...

Να σε ρωτήσω γιατί φτιάχνουν αγάλματα; Πίνακες; Ή γιατί βγάζουν φωτογραφία τον εαυτό τους;

Το ένα είναι αυτό.

Το άλλο. Για τον ίδιο λόγο που φτιάχνουν και όλα τα άλλα μηχανήματα. Για να βοηθάνε τον άνθρωπο και να τον υπηρετούν.

Φτιάξαμε αυτοκίνητο για να μην περπατάμε και να μας μεταφέρει...

Φτιάξαμε αεροπλάνο για να πετάμε.

Τηλεόραση για να βλέπουμε μακριά...

Τηλέφωνο για να φτάνει η φωνή μακριά.

Το κομπιούτερ; Χίλια πράγματα κάνει για μας και ας μη μαγειρεύει που λέει ο Άρης. Προς το παρόν... Αργότερα, Άρη, σε συνδυασμό με τη ρομποτική θα το δούμε κι αυτό...

Πχ επικοινωνούμε μεταξύ μας μέσω υπολογιστή. Στέλνουμε κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο κλπ ο ένας στον άλλο.

Επίσης εκτελεί γρήγορα πράγματα που ο άνθρωπος θέλει πολύ χρόνο να τα κάνει. Πχ με το πρόγραμμα του εξέλ. Λύνεις όσες πράξεις θες μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Ακόμη και ένα κομπιουτεράκι... ποιος μπορεί να το συναγωνιστεί στις πράξεις;

Κάντε ένα κλικ εδώ

https://sites.google.com/site/tetartakia/glossa/orthographia/askeseis-me-hot-potatoes

Βρείτε το αρχείο με το όνομα:

Τα άρθρα της και τις και οι και η 2.htm

Και πατήστε Λήψη.

Να κάτι ακόμη που κάνει το κομπιούτερ. Μας βοηθά στα μαθήματά μας.

Και πολλά ακόμη. Που δεν τα ξέρω ούτε εγώ. Μόνο οι ειδικοί...
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

<Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο - Σελίδα 2 Empty Απ: <Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο

Δημοσίευση από μπιμπι μπο Δευ Δεκ 20, 2010 12:14 am

σωστα!!!!αυτο δεν το ειχα σκευτει!!!!!!......
μπιμπι μπο
μπιμπι μπο

Αριθμός μηνυμάτων : 75
Ημερομηνία εγγραφής : 09/12/2010
Ηλικία : 43
Τόπος : ηγουμενιτσα

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

<Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο - Σελίδα 2 Empty Απ: <Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο

Δημοσίευση από μπιμπι μπο Δευ Δεκ 20, 2010 12:18 am

Αρη η επιστημη εξελισετε πολυ γρηγορα γι'αυτο μη βγαζεις ευκολα συμπερασματα!!!!!!!.....!!!!!!.......!!!!!!......!!!!!.....!!!!....
μπιμπι μπο
μπιμπι μπο

Αριθμός μηνυμάτων : 75
Ημερομηνία εγγραφής : 09/12/2010
Ηλικία : 43
Τόπος : ηγουμενιτσα

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

<Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο - Σελίδα 2 Empty Απ: <Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο

Δημοσίευση από Admin Δευ Δεκ 20, 2010 12:46 am

Σκέφτομαι. Γράφεται με φ.

Δε θέλω γενικά να διορθώνω τα ορθογραφικά σας, δεν κάνουμε μάθημα εδώ, αλλά μια και βλέπω και τους δύο να το γράφετε λάθος, ευκαιρία να το μάθετε.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

<Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο - Σελίδα 2 Empty Απ: <Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο

Δημοσίευση από aris Δευ Δεκ 20, 2010 1:49 pm

Κυρία συγνώμη αλλά εδώ έβαλα μία περιγραφή από το ένα βιβλίο του Μάνου Κοντολέωντα και αλλάξαμε θέμα καλύτερα αυτά τα μηνύματα που δεν έχουν σχέση με το θέμα να τα πάτε κάπου αλλού.
aris
aris

Αριθμός μηνυμάτων : 562
Ημερομηνία εγγραφής : 29/09/2010

http://mikros-mikroulis.blogspot.gr/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

<Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο - Σελίδα 2 Empty Απ: <Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο

Δημοσίευση από Admin Δευ Δεκ 20, 2010 3:58 pm

aris έγραψε:Κυρία συγνώμη αλλά εδώ έβαλα μία περιγραφή από το ένα βιβλίο του Μάνου Κοντολέωντα και αλλάξαμε θέμα καλύτερα αυτά τα μηνύματα που δεν έχουν σχέση με το θέμα να τα πάτε κάπου αλλού.

Αγαπητέ Άρη,

κατ' αρχάς έχεις δίκιο. Πρέπει να σεβόμαστε το θέμα που άνοιξε κάποιος. Όμως αυτό το θέμα για τον Κοντολέοντα το έχεις ανεβάσει για δεύτερη φορά. https://faros.forumgreek.com/t81-topic

Κι αυτό επίσης πρέπει να το αποφεύγουμε.

Αν προσέξεις στην πρώτη απάντηση που σου έδωσα, το σημείωσα ότι κάτι μου θυμίζει...

https://faros.forumgreek.com/t99-topic

Admin έγραψε:Έχω την εντύπωση πως το έχω ξαναδιαβάσει αυτό για το έλατο... Κάνω λάθος;

Η αλήθεια όμως είναι πως ο τίτλος και μόνο μου ταιριάζει γάντι για τη σημερινή μέρα...

Έχω ένα φίλο έλατο και σήμερα πήγα να τον (το) συναντήσω... Και κάτι τέτοιο μου ψιθύρισε. Πως θα περάσουμε ωραίο χειμώνα!!!

Είχα πολλά πολλά χρόνια να συναντήσω το φίλο μου το έλατο τέτοια εποχή. Τον έβλεπα μόνο καλοκαίρια εδώ και σαράντα χρόνια. Και τα έλατα τα καλοκαίρια δε μιλάνε. Τους κόβεται η ανάσα από την πολλή ζέστη. Σήμερα όμως το ελατάκι μου ήταν λαλίστατο.

Και πώς να μην είναι; Στο βάθος άστραφτε στο ολόλευκο φουστάνι της η Μουργκάνα. Και πιο πέρα η Νεμέρτσικα, στα κάτασπρα κι αυτή. Δυο νυφούλες για το έλατο κι αυτό να καμαρώνει σαν ... γαμπρός!

Και ιδού η απόδειξη:

<Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο - Σελίδα 2 024ep

Οι δυο ... νυφούλες! Η Νεμέρτσικα δεξιά και η Μουργκάνα αριστερά...

Άδικο έχει το έλατο να λέει πως θα περάσουμε ωραίο χειμώνα;

Κανονικά λοιπόν ο admin όταν ανεβάζουμε το ίδιο θέμα δυο φορές, πρέπει να σβήσει το ένα από τα δύο. Για να μην κάνω κάτι τέτοιο, προτίμησα να δώσω μια νέα διάσταση στην ανάρτηση και μιλώντας για ένα άλλο έλατο.

Από κει και πέρα μπήκε και Μπίμπι Μπο στην κουβέντα και πράγματι κάποιες αναρτήσεις δεν είναι σε απόλυτη σχέση με το θέμα. Όμως σε ένα φόρουμ αυτό που ενδιαφέρει είναι να αναπτύσσεται διάλογος. Καμιά φορά, τι να κάνουμε Άρη μου; λέμε και κάποια πραγματάκια που δεν είναι εντός θέματος μα τα φέρνει η συζήτηση που γίνεται...
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

<Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο - Σελίδα 2 Empty Απ: <Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο

Δημοσίευση από aris Δευ Δεκ 20, 2010 4:31 pm

OK!Να διαγράψετε το μήνυμα με το έλατο του κοντολέωντα εδω πέρα που λεει για την περίληψη του βιβλίου και να αφήσετε όλα τα υπόλοιπα.

Και βεβαίως το θέμα "Μάνος Κοντολέων" που είναι στην βιβλιωθήκη πάλι να το αφήσετε και αυτό!!
aris
aris

Αριθμός μηνυμάτων : 562
Ημερομηνία εγγραφής : 29/09/2010

http://mikros-mikroulis.blogspot.gr/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

<Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο - Σελίδα 2 Empty Απ: <Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο

Δημοσίευση από Admin Δευ Δεκ 20, 2010 5:43 pm

Μα γιατί να το διαγράψω; Ίσα ίσα που αποτέλεσε ερέθισμα για το διάλογο που ακολούθησε...
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

<Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο - Σελίδα 2 Empty Απ: <Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο

Δημοσίευση από Admin Δευ Δεκ 20, 2010 7:04 pm

Και θέλω να σημειώσεις μια λεξούλα:

ώσμωση

Στην πραγματικότητα αφορά ένα φαινόμενο που εξετάζουν οι φυσικές επιστήμες. Μπορείς να ζητήσεις από τους γονείς σου να στο εξηγήσουν αλλά και να ρίξεις μια ματιά εδώ

http://www.chemist.gr/2009/11/2394/

Ένα απλό πείραμα για να παρατηρήσεις την ώσμωση είναι να πάρεις σταφίδες και να τις βάλεις μέσα σε νερό. Μετά από αρκετή ώρα βλέπεις τις σταφίδες να φουσκώνουν. Το νερό δηλαδή περνάει μέσα από τη "φλούδα" της σταφίδας και την κάνει να φουσκώσει. Αν θέλεις όμως εντυπωσιακά αποτελέσματα, βουτάς τις σταφίδες σε κρασί. Και ξέρεις φαντάζομαι ότι από το σταφύλι γίνονται και οι σταφίδες και το κρασί...

Οι σταφίδες που λες απορροφούν το κρασί και ξαναγίνονται σαν ρώγες από σταφύλι! Συμπληρώνουν δηλαδή αυτό που τους έλειπε.

Το ίδιο ακριβώς φαινόμενο συμβαίνει όμως και στην τέχνη. Πάρε για παράδειγμα τον πίνακα ανακοινώσεων της τάξης που βάζουμε διάφορες ζωγραφιές δικές σας. Ο καθένας βλέπει τι ζωγράφισε ο άλλος και παίρνει ιδέες. Μεταφορικά λοιπόν έχουμε ώσμωση ιδεών.

Το ίδιο θέλησα να κάνω κι εδώ. Με αφορμή το μικρό κείμενο για το βιβλίο του Κοντολέοντα. Να δείτε πώς μπορεί κάποιος να πάρει μια ιδέα από τον άλλο και να την χρησιμοποιήσει για να γράψει μια δική του ιστορία.

Εξάλλου αυτό προσπαθούμε, Άρη, να κάνουμε και κάθε φορά που διαβάζουμε ένα κείμενο λογοτεχνικό στο σχολείο. Να πάρετε ιδέες. Και να τις αξιοποιήσετε στα δικά σας κείμενα.

Να σημειώσω ότι η ώσμωση ιδεών είναι που βοηθά και τους μεγάλους ακόμη καλλιτέχνες να προχωρήσουν την τέχνη ακόμη πιο ψηλά. Ένα εξαίσιο δείγμα της ώσμωσης ιδεών και τεχνικών στον τομέα της γλυπτικής αποτελεί η εξέλιξη των Κούρων, από την αρχαϊκή εποχή μέχρι την κλασική που τώρα ξεκινήσαμε τη μελέτη της.

<Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο - Σελίδα 2 2010046b

Αυτό δείχνει και η φωτογραφία που τράβηξα τις προάλλες στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Πώς η αρχαϊκή τέχνη σιγά σιγά εξελίχθηκε και έφτασε στην κλασική τελειότητα, δίνοντας τον Κούρο Αριστόδικο που είναι ο τελευταίος δεξιά. Δε συνέβη αυτό γιατί ο γλύπτης που έφτιαξε τον Αριστόδικο ήταν καλύτερος από τον άλλο που έφτιαξε τον πρώτο αριστερά, δηλαδή τον Κούρο του Σουνίου. Αλλά γιατί εκείνος που έφτιαξε τον Αριστόδικο είχε και την εμπειρία από τις προσπάθειες όλων των προηγούμενων και όχι μόνο το ταλέντο του.

Ο Κοντολέων λοιπόν, Άρη, και το έλατό του, είναι για μας εδώ το ερέθισμα για να δημιουργήσουμε κι εμείς. Χωρίς αυτό το κείμενο δεν έχουν νόημα και τα υπόλοιπα που γράφτηκαν...

Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 878
Ημερομηνία εγγραφής : 25/02/2008

https://faros.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

<Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο - Σελίδα 2 Empty Απ: <Μαζί θα περάσουμε ωραίο χειμώνα> Είπε το έλατο

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Τετ Ιαν 26, 2022 8:41 pm

επίκαιρη ξανά η παλιά εκείνη η ιστορία... έτοιμη να αξιοποιηθεί αύριο σε μάθημα τηλεκπαίδευσης σε παιδιά της Αθήνας... (τηλεκπαίδευση, λέξη άγνωστη πριν από λίγα χρόνια...)

ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 1035
Ημερομηνία εγγραφής : 10/07/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σελίδα 2 από 2 Επιστροφή  1, 2

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης